събота, 16 август 2014 г.

Сватбени коктейли от Азия

Здравейте, 
Видях темата на предизвикателството при Картичкофурии на Шми и си помислих- ето сега е моментът да ви покажа нещо наистина нестандартно- сватбена картичка, която си ме поизмъчи, имайки предвид темите, които трябваше да съчетая и изискванията на поръчителите. Всъщност самите поръчители нямаха кой знае какви изисквания и май по-скоро проблемът се оказа, че не знаеха точно какво искат и не успяха да ми помогнат особено и да ме насочат, което винаги ми е било от полза.
И може би някои ще се сетят, като спомена темите, че ви молих за помощ и вдъхновение във фейсбук групата.
Картичката е за сватбата на българин архитект и виетнамка барманка, като изискването беше да е нещо, което да се хареса на двамата- да има нещо архитектурно, може би сграда, да има нещо с коктейли, може би на покрива на сградата да има бар??!! да има нещо виетнамско, може би знамето...?! и разбира се да има нещо сватбено- все пак е картичка за сватба.-това си бяха думите на момичето, което ми я поръча. 
 Честно казано това, че съм архитект също не улесни по никакъв начин ситуацията- аз бях твърдо решена, че няма да следвам изискванията на поръчителите, защото просто не бяха това, което аз си представях. И да си призная напоследък често правя така- просто се хващам за темите, които искат да има и правя това, което на мен ми харесва, засега нямам недоволни, надявам се и за вбъдеще да си остане така.
Но нека ви покажа картичката.Сграда разбира се не сложих, не ми допадна идеята, а и коя сграда да избера измежду толкова по света и коя от всичките ще си пасва с коктейл?! Поразрових се в интернет за вдъновения и попаднах на едни подобни чертежи в картички, след което се заех да оразмерявам чашите, така както са ни учили в университета. Само дето вместо размери и техническо описание на детайли слагах сладки сватбени думички. Чашата намерих случайно в Etsy, дори вече не помня от кой я купих, но страшно ми допадна. По принцип е в комбинация с шейкър, но него го ирязох и поставих на друго място, а чашите направих две в стил младоженски. Хартиите са на My Mind's Eye- комбинация от топли и студени цветове както са техническата част и останалите теми, като мотиви листове от тетрадка, дърво, екзотични цветя.
И ето че вече имах три теми в едно- коктейли, сватба, архитектура. Остана да вкарам и азиатския мотив.
Разгръщам картичката Първоначалната ми идея беше да измайсторя нещо в стил оригами, защото знаех, че триизмерността на картичката ще се хареса много на архитекта, но исках и да е нещо по-голямо, по-празнично и представително и затова се спрях на тази Tri- Shutter Card, която ми позволи да работя с различните теми на различните полета. И така като азиатски мотив избрах хартиените чадърчета, разбира се че не взех виетнамското знаме, което е червено ;), а и чадърчетата като елемент все пак се срещат не само по азиатските земи, а и при нас,  при това на коктейли. За жалост коктейлните чадърчета, които си купих, не свършиха работа, бяха прекалено обемни, прекалено недоизпипани, а хартията им- под всякаква критика като цветове. Затова си направих мои малко по-абстрактни от паус само чрез прегъване, след което залепих с C200 и сложих кант от тънка връв.На задната страна оставих място за пожелание, залепих чадърчета,шейкъра и малко празнични гирлянди, сложих им размери. При кутията се опитах да повторя детайли и мотиви от самата картичка. И ето че се получи- наистина нямало невъзможни неща... ;)

Включвам я разбира се в предизвикателството при Картичкофурии на ShMe '' Ще се омъжа в...'' може би при мен продължението би било ''... в Азия'' заради чадърите, дървото, архитектурата, която се развива с толкова бързи темпове в момента по тези места от света.

Други предизвикателства:


Това от мен засега, прекалих с писането, но нямаше как- трябваше да си обясня концепта в подробности. :) Очаквайте включване с още интересни картички и сгъвки, над които работя  в момента.

До скоро,
Sophie5 коментара:

 1. Страхотна е картичката! И идеята, и изпълнението, и сгъвката... детайлите! Всичко е пипнато! Наистина няма невъзможни неща!

  ОтговорИзтриване
 2. Ами, Софи, това е. Какво да ти кажа, мило момиче, "паднала си си в точното (ми) блато" с това прекрасно произведение. Че е нестандартно - безспорно, че е изящно и професионално измислено - оставам възхитена, че се е харесало с голямо "уауу" - съм убедена. Браво! А сега искам да те орисам в тези тръпнещи последни моменти преди едно велико събитие, бъди винаги толкова нежна, вдъхновена и излъчваща обич и бъди заобиколена от много любов. От сърце ти пожелавам леко и бързо раждане и безбройни безценни мигове и след това. Благодаря за прекрасното ти участие :)ххх

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря за милите думи, Шми! И ти не спирай да ни радваш очите с прекрасните си творения, да ни вдъхновяваш с таланта си и да ни учиш с професионализма си!

   Изтриване
 3. Софи, справила си се блестящо с тежката задача. Много красиво, различно и съчетаващо в себе си толкова идеи и послания. Изкефи ме максимално.

  ОтговорИзтриване
 4. Софи, страхотна и идейна картичка си сътворила. Всъщност, картичка е малко казано, защото си е цяло произведение на изкуството. =) Страшно ми допада цветовата комбинация, а чадърчетата... влюбена съм! Страшно оригинално си подходила към изработката им. Нямаше да се сетя никога да си направя такива сама. Чудесна е!

  ОтговорИзтриване